HITLER on the ROOF

_MG_4383 as Smart Object-1.jpeg
 
 

Er en tragedie for 2 klovne skrevet af den amerikanske herboende dramatiker Rhea Leman.

Re-premiere d. 18. maj på Teatret ved Sorte Hest i København.
Leni Riefenstahl spilles i denne version af Søren Bang Jensen.

Forestillingen undersøger i et sort humoristisk univers, politikerens rolle i kunsten og kunstens rolle i politik. Begge mekanismer, der spillede en stor rolle i realiseringen af Det 3. Rige.

I 2011 havde forestillingen i Rhea Lemans iscenesættelse premiere for første gang på Københavns Musikteater med Ina-Miriam Rosenbaum i rollen som Hitlers propagandaminister dr. Joseph Goebbels og Kristian Holm Joensen i rollen som Hitlers propagandafilm instruktør nr. 1 Leni Riefenstahl. Forestillingen har været genopsat flere gange.

Som et spin off af HITLER on the ROOF, skrev Leman i 2012 ungdomsforestillingen GOEBBELS TIME - en monolog for Ina-Miriam Rosenbaum i rollen som Goebbels, der coacher ungdommen i at slå fjenden og vinde fædrelandet tilbage fra de fremmede.  Dette er en interaktiv forestilling, der hver gang slutter med en vigtig diskussion og Q&A session med det unge publikum.

Også denne forestilling har været genopsat både i København og turneret i hele Danmark i flere sæsoner.

I 2016 versionerede Rhea Leman den til engelsk "GOEBBELS LESSON" - endnu engang med Rosenbaum i rollen som Goebbels. Forestillingen har siden været opført på engelsk ved teater-festivalerne i Reims/Frankrig, Tromsø/ Norge og Porsgrunn/Norge.
Den bookes stadig internationalt.

Ina-Miriam Rosenbaum modtog i 2011 ÅRETS REUMERT for bedste kvindelige hovedrolle for rollen som Joseph Goebbels.


Medvirkende: Ina-Miriam Rosenbaum og Søren Bang Jensen
Iscenesættelse: Rhea Leman
Scenografi: Lone Ernst
Lyddesign: Baldur Kampmann
Lysdesign: Michael Breiner
Producent: Sceneworks v/Rhea Leman
Foto: Susanne Mertz